zaterdag 29 december 2012

Bangkok calling!


Een kaart uit Thailand van Piyanan , een jonge dame uit Bangkok . Ik had gezegd dat ik , vooral in de winter , in een rustig klein dorp woon . Daar kon zij zich niet zoveel bij voorstellen met meer dan 8 miljoen inwoners in haar stad ! Op mijn vraag om wat meer te weten te komen over iets of iemand uit de geschiedenis van haar land kreeg ik de naam Thawan Ducharee toegespeeld .  Dit is een bekende kunstenaar uit Thailand , die ook in het Stedelijk museum in Amsterdam een tentoonstelling heeft gehad ! Zo leer ik nog eens wat van de wereld ! Ik heb op mijn profiel aangegeven dat ik bezig ben met een cursus kunstgeschiedenis , die wordt dus goed gelezen !
De kaart heeft 11 dagen over 9286 kilometer gedaan om bij mij te komen .


Mooie stranden in Thailand !


Zegels die bij elkaar horen!


Mail from the USA!

Een kaart uit de staat New York ! En wel uit de plaats Syracuse . Deze dame schrijft mijn naam steeds zonder H , dus ze zal wel iemand kennen die Ester heet !
De kaart heeft 9 dagen over 5802 kilometer gedaan . Mijn eerste kaart vanuit de Verenigde Staten.


Een mooi overzicht van de gebouwen in de stad .


Leuke postzegels (klok , Hawaii-shirt en bruidstaart ) en een omschrijving van de stad Syracuse .
Altijd handig om te weten dat een stad goed is om in te wonen en te werken !

vrijdag 28 december 2012

Kaart uit Nippon!

Van Asako , een jonge dame uit Fujisawa, kreeg ik deze kaart . De kaart laat de omgeving zien waar zij woont . Ze werkt in Tokyo bij een Engels bedrijf en heeft ook in Amerika gestudeerd . De kaart heeft er maar 6 dagen over gedaan om op mijn mat te verschijnen ! Dat vind ik best wel snel als je nagaat dat hij in die tijd 9460 kilometer heeft afgelegd !
In totaal hebben de kaarten naar mij (3 stuks) 14988 kilometer afgelegd en van mij naar anderen (5 stuks) 15255 kilometer afgelegd .


De omgeving van Fujisawa , Japan


Een leuke collectie postzegels !

donderdag 27 december 2012

Post uit Siberië!

Vandaag een kaart gekregen van Sergey uit Rusland. Ik had op mijn profiel op de site van Postcrossing gezet dat ik het leuk zou vinden als men een belangrijke gebeurtenis of iemand uit de geschiedenis van hun land zou willen beschrijven .  Deze hele kaart lijkt er wel speciaal voor gemaakt . Er zit zelfs een duidelijke beschrijving bij wat deze dame precies heeft gedaan .
De kaart heeft 15 dagen over 3928 km . gedaan inclusief de kerstdagen .


Keizerin Alexandra Feodorovna



De stichtster van de Russische gemeenschap in Nice , Frankrijk



Weer een mooie zegel !



Zou dit Nederland in het Russisch zijn?


maandag 24 december 2012

Goede voorbereiding

Tot op heden geen nieuwe ansichtkaarten via Postcrossing mogen ontvangen .
Wel genoeg kerstkaarten van familie en vrienden en dat is ook leuk !
Nou is het niet zo gek dat ik nog geen nieuwe ansichtkaarten heb gekregen want het is een drukke periode in de postbezorging-wereld .  Kerst en oud en nieuw en in sommige landen ook slechte weersomstandigheden. 6 kaarten zijn er momenteel van mij onderweg naar mensen in o . a . Ukraine , Engeland en Taiwan . En als het goed is zijn er 4 kaarten onderweg naar mij .

Ik heb via internet en wat winkels in de buurt al een aardige voorraad kaarten en postzegels ingeslagen .
Een ieder heeft zo zijn wensen en ik probeer een beetje in de buurt van die wensen te komen . Ook heb ik nog "oude" maar wel nog bruikbare postzegels uit het gulden-tijdperk besteld om echte postzegel-liefhebbers blij te maken met zo veel mogelijk verschillende postzegels . Wij hebben niet echt heel veel variatie in postzegels in vergelijking met sommige andere landen .


Diverse kaarten .


"Oude" postzegels .


Nieuwe postzegels .

donderdag 20 december 2012

Ontmoeting in de lucht?






Eén van mijn eerste kaarten heb ik naar Minsk in Wit-Rusland gestuurd.  Mijn eerste kaart die ik mocht ontvangen kwam ook uit Minsk maar van een ander lid van Postcrossing . Ik stuurde mijn kaart op 10 december richting het oosten en de Wit-Russische dame op 12 december haar kaart naar het westen .  Haar kaart lag op mijn deurmat op 18 december en mijn kaart werd vandaag , 20 december , uit de brievenbus gehaald .
Het zou zomaar kunnen dat de kaarten elkaar ergens zijn tegen gekomen . Althans , zo denk ik dat het is gegaan...
Een beetje fantaseren mag toch ?

dinsdag 18 december 2012

Post uit Minsk!


Fort van Brest .


Zo te zien is dit wel een kerstzegel / winterzegel !

Mijn eerste kaart is binnen ! Gekregen van Marina , een 22 jarige dame uit Minsk . Zij houdt van dansen en leest graag klassieke boeken . Minsk is de hoofdstad van Wit-Rusland . De kaart is van Brest , een andere stad die vlak aan de grens met Polen ligt .

De kaart heeft 6 dagen over 1600 km. gedaan .


zaterdag 15 december 2012

Verzonden kaarten





Mijn eerste kaart heb ik naar Anna in Rusland gestuurd , zij houdt van katachtigen .



Naar Margrit in Duitsland die graag vogels op haar kaart ziet .  Zij heeft de kaart inmiddels ontvangen . 




Tanja uit Wit-Rusland houdt o.a. van lammetjes en schapen . Zij is blij met de kaart .




Alice uit Brazilië houdt van schilderijen . Inmiddels is de kaart aangekomen .



Eldur uit Estland wilde historische plaatsen op zijn kaart . De kaart is inmiddels aangekomen .



Rui uit Portugal ziet graag uit welk land zijn afzender komt . Blijkt dat deze man in Rotterdam gestudeerd heeft !



Katharina uit Duitsland wilde meerdere plaatjes van het land of plaats van de afzender zien en ook graag met de naam van het land of plaats erop .


vrijdag 14 december 2012

Het begin .

Ik , als postverslaafde , was op zoek naar een manier om weer wat meer leuke post in mijn brievenbus te krijgen . In een blad las ik een link naar een website waar je de meest leuke soorten briefpapier kan bestellen en al snel surfte ik naar die pagina . Daar stond ook een lijst met oproepen van mensen die een penvriend zoeken . Ik heb jarenlang met iemand uit Slovenië geschreven maar heb alleen nog via de computer contact met haar . Toen ik die oproepen las was er niet één die me echt aansprak . En wat als het niet klikt of iemand elke week wil schrijven , enzovoorts , enzovoorts . In een oproep las ik dat een dame aan postcrossing deed en dat dat helemaal te gek was . Ik typte het woord gelijk in en liet de zoekmachine zijn werk doen en al snel zat ik op de webpagina van postcrossing.com . Het principe is makkelijk : je stuurt een kaart naar een adres die de computer voor je kiest en als de ontvanger zijn of haar kaart registreert dan krijgt iemand anders die een kaart wil sturen jouw adres via de computer en die stuurt jou dan een kaart . Je weet dus nooit wanneer en van wie en waar vandaan je een kaart gaat krijgen . Ik heb me gelijk aangemeld en een aantal adressen aangevraagd . Inmiddels is mijn kaart naar Duitsland al ontvangen en wacht ik nog op de "verre" landen totdat ze mijn kaart hebben en dan kan ik weer nieuwe kaarten versturen. Hopelijk is de post een beetje snel naar Brazilië , Rusland , Wit-Rusland, Estland en Portugal . Het is nu ook afwachten wanneer mijn eerste aan mij gerichte kaart binnen gaat komen ! Dat vind ik wel het enige nadeel tot nu toe: WACHTEN!!!!!!