zaterdag 20 april 2013

Azerbaijan !

Kaart nummer 38 via postcrossing komt uit Azerbaijan . Er zijn in dat land maar 50 mensen die postcrossen en in Nederland zijn dat er 26655 . De kaart heeft 9 dagen gedaan over de reis van 3716 kilometer .


Dit is de graftombe van de familie Shirvanshah . 


Geen idee wat er staat .

De 37e kaart via postcrossing komt uit België alhoewel de voorkant toch anders doet vermoeden . De schrijfster van deze kaart komt uit Ukraine maar studeert momenteel in Gent . Waarschijnlijk heeft ze kaarten uit haar eigen land meegenomen .
De kaart heeft hemelsbreed 55 kilometer afgelegd in 3 dagen .


En dan vraag ik mij af of mijn kaart nou met het vliegtuig is geweest vanuit België ? 

Wat is het ?

Van een dame uit Rusland ontving ik dit hele lieve kaartje via de just poscards round robin . Hij stond bij mijn favorieten dus ik bof weer ! Eigenlijk is het een raar plaatje , een uil in een panda-pakje . 



donderdag 18 april 2013

Native American !

Deze kaart ontving ik van een dame uit Topeka , Kansas . Annette Benning (actrice) en Charles Curtis (ooit vice-premier geweest) zijn daar geboren . De kaart heeft een reis gemaakt van 7299 kilometer en deed daar 14 dagen over . 



Postzegels met honden . 

Kleurig strand .

 Mijn laatste kaartje van de verrassings round robin van april is een kleurige kaart !


dinsdag 16 april 2013

Dublin , lang geleden .

Ook via de just postcards round robin ontving ik deze kaart uit Dublin . De pilaar met Nelson erop aan de rechterkant van het plaatje is in 1966 door de IRA opgeblazen , omdat Nelson Engels is !



Lekker badderen !

Ik heb nu een aantal keer meegedaan met de just postcards round robin van het officiële forum van postcrossing en over het algemeen ontvang ik erg leuke kaarten . Deze heb ik van de host van deze round robin ontvangen . Op mijn profiel heb ik aangegeven dat ik nijlpaarden leuk vind en daar heeft hij goed op gereageerd met deze kaart . 



De postzegels zijn ook wel speciaal . 
Van links naar rechts : 25 jarig jubileum Koningin Elisabeth , cricket met 17, 5 pence en een postzegel uit de splinternieuwe serie van Doctor Who , alleen weet ik niet welke van de zoveel doctors dit is . 

Canada !

Dit is mijn 35e kaart die ik heb ontvangen via postcrossing . En mijn eerst uit Canada via het officiële circuit . De kaart heeft een reis gemaakt van 5874 kilometer in 10 dagen . 



Japanse schone .

Deze kaart ontving ik via het officiële postcrossing circuit . Niet uit Japan zoals het plaatje misschien doet vermoeden , maar uit Duitsland. De kaart heeft 4 dagen gereisd over 426 kilometer .



Stilte !

Uit Rusland ontving ik deze kaart in het kader van de boeken round robin groep 197. Van deze dame heb ik al eerder een kaart mogen ontvangen. Haar zoon had Robinson Crusoe gelezen en is nu bezig met ander avonturenboek van Jules Verne .


Dit is de west-zijde van de oude Sint John's College , maar waar die precies is weet ik niet . 


 Mooie "bruggen"-postzegels . 




woensdag 10 april 2013

Servië .

Dit is weer een kaart via het officiële postcrossing-circuit . De eerste kaart die ik uit Servië heb ontvangen . De stad Kladovo ligt in het oosten van het land bij de rivier Danube . De kaart heeft een afstand afgelegd van 1446 kilometer en heeft daar 6 dagen over gedaan . 


Vier keer dezelfde postzegel , maar wel een mooie !

Relax !

Deze kaart uit Ukraine ontving ik in het kader van de boeken round robin . Een heerlijk rustige kaart . 



De postzegels mogen er zeker zijn . Ik mis alleen de locomotief . 

Lekker !

Deze kleurrijke en smakelijk zoete kaart ontving ik via de verrassings round robin van april .


Schone dame !


 Via de verrassings round robin van april kreeg ik weer een mooie toevoeging aan mijn "Mucha-collectie" .



woensdag 3 april 2013

Poes in pot .

 Deze poes in pot kreeg ik uit Amerika in het kader van de sticker round robin groep 27 . Ik ben nog vergeten te vertellen dat je die stickers  , bij deze groep dan , op een dieren-kaart moest plakken .



Deze dame is flink te keer gegaan met stickers en postzegels . 

Bliep !

 Via de verrassings round robin van april mijn eerste kaartje ontvangen . Een retro robot-kaart . 



Leesvoer .

Lezen is een leuke bezigheid en ik had al met 2 groepen meegedaan via de boeken round robin . De kaarten die ik daarvan had ontvangen vielen in de smaak , dus heb ik me weer voor 2 groepen aangemeld . Deze kaart ontving ik van een dame uit München in de groep boeken/boekenplanken . Helaas zit er over de tekst van wat er op de kaart staat een sticker zodat ik niet weet waar deze goedgevulde boekenkast staat !



En zo komen we ook weer te weten dat in 2009 de jeugdherbergen in Duitsland 100 jaar bestonden . 

Een gouden aapje !

Van iemand uit China ontving ik deze kaart via de round robin groep : stickers op een kaart . In plaats van tekst dus stickers .  In dit geval ook postzegels want degene die deze kaart heeft verstuurd had goed  haar best gedaan met het uitzoeken van mooie postzegels ! 



Natuurschoon in Transbaikalia .

Het is even stil geweest aan het kaartenfront. Dit omdat ik eerst alle kaarten die ik verstuurd heb via Postcrossing aan wilde laten komen en ook omdat veel round robin groepen afgesloten zijn en ik me voor weinig nieuwe heb aangemeld .
Deze kaart ontving ik via de water round robin van een Russische dame . Voor een ansichtkaart is deze flink aan de maat : 21 x 15 cm . Normaal is dat 10 x 15 cm .



Ook een postzegel met "water" .