woensdag 27 maart 2013

Verrassing !

Op de website van Postcrossing kun je alle kaarten bekijken die er verstuurd zijn . Af en toe kijk ik op die pagina en als er dan een kaartje is die ik heel erg leuk vind dan zet ik hem bij mijn favorieten . De meeste van die kaarten komen uit China , Taiwan , Japan of Rusland . Om de een of andere voor mij niet verklaarbare reden hebben ze daar precies de kaarten die ik erg kan waarderen . Onderstaand kaartje stond dus ook op mijn lijst met favorieten . Vorige week , toen ik dus de post van de mat pakte , zat deze kaart er dus tussen en ik dacht dus dat hij uit China kwam . Niet dus! Ik kreeg hem van een Nederlandse dame die hem dus bij mijn favorieten had zien staan , hem in haar voorraad had liggen en hem naar mij opstuurde ! Ik kreeg de kaart via de verrassings round robin waar ik nu 2 keer aan mee gedaan heb en ik tot nu toe steeds erg leuke kaarten van heb mogen ontvangen . Volgende maand doe ik weer mee en ik ben benieuwd wat voor mooie kaarten ik dan weer zal ontvangen!


woensdag 20 maart 2013

Sint Petersburg .

 Via de art round robin , stadsgezichten , ontving ik deze kaart van het paleisplein in Sint Petersburg .



En ook weer een mooie combinatie aan postzegels . 

dinsdag 19 maart 2013

Wat te bezoeken in Mexico City .

Via postcrossing ontving ik deze kaart uit Mexico . Het is een plattegrond met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad . Volgens de gegevens van postcrossing heeft de kaart 57 dagen gedaan over een reis van 9087 kilometer . Helaas kan ik de datum van de poststempel niet goed lezen en heeft de afzender ook geen datum op de kaart geschreven . Anders heeft deze kaart er wel erg lang over gedaan om hier te komen . De afzender vond dat ik naar zijn land op vakantie moet komen , omdat ik van reizen en verschillende culturen houd . En zijn moeder heet ook Esther ! 






maandag 18 maart 2013

Brug over de Yangtze-rivier .

Via de art round robin , stadsgezichten , ontving ik deze kaart een Chinese dame . Een moderne beeltenis van de stad Nanjing .


Russische uilen .

 Dit lieve kaartje kreeg ik van iemand uit Rusland via de just postcards round robin groep 1004 .




Postzegels uit verschillende jaren .

zaterdag 16 maart 2013

Engelse kunst !

 Via de teach me art groep van de art round robin ontving ik deze kaart uit Engeland . Het schilderij is gemaakt door W . H . Y . Titcomb (1858-1930) Het laat het gebed zien in een Methodisten-kerk in St . Ives.  St . Ives werd later een kolonie voor kunstenaars en is dat nog steeds .


Diana , oorlogsevacuees en "the queen" . 

Met een geurtje !

Van een dame uit de buurt van Moskou ontving ik via het officiële Postcrossing-circuit deze kaart . Ik vind hem erg kleurrijk. Er stond in kleine letters op dat het een geur-kaart betreft en dat je over de voorkant moest wrijven voor een lekker luchtje . We zijn er nog niet helemaal uit wat voor geur het is , maar ik dacht vanille te ruiken .


Deze kaart heeft 2289 kilometer afgelegd in 16 dagen . 


De taal links is echt geen Russisch , lijkt mij meer Spaans.

Nummer 30 !

 Mijn 30e kaart komt net als mijn eerste kaart uit Wit-Rusland en zijn beide door iemand die in Minsk woont verstuurd . Deze kaart heeft een reis gemaakt van 1626 kilometer en deed daar 9 dagen over .


 St. Sofia's Cathedral 




woensdag 13 maart 2013

Witte zwanen ....

Onderstaande kaart ontving ik van een dame uit Zwitserland in het kader van de water round robin .



De vervulling .

Dit werk van Gustav Klimt kreeg ik in het kader van de "teach me art" round robin van een Nederlandse dame . Dit werk is één van drie mozaïeken en gemaakt van luxe materialen zoals marmer , keramiek , vergulde tegels , glazuur , parels en half edelstenen . Het is nu te bewonderen in een museum in Wenen . 


Boek met vaas .

Het zou zo de titel kunnen zijn van een schilderij , maar het is het onderwerp wat op de kaart staat die ik gekregen heb voor de verrassings round robin van maart.

Poppengezichtje .

Via de "dingen" rond robin ontving ik deze kaart van een poppengezichtje uit China. 




En de dame die mij de kaart stuurde heeft ook mooie postzegels uitgezocht . 

dinsdag 12 maart 2013

Kunst-les .

Van iemand uit Shanghai kreeg ik deze kaart . Ik heb me ingeschreven voor de "teach me art" round robin . Hier stuur je kaarten naar mensen van een kunstwerk en dan vertel je iets over dat kunstwerk of de kunstenaar . Dit schilderij is gemaakt door Li Keran (1907-1989) . Hij maakte veel landschappen en was ook erg goed in kalligrafie . Op dit schilderij is een zingende jongen afgebeeld die een lied over vrede zingt en een gelukkig leven leidt .


zaterdag 9 maart 2013

Niet één hetzelfde .

Van een jongedame uit Rusland ontving ik via postcrossing deze kaart. Het beeldje wat je ziet is een Dymkovskaya-speelgoed . Van elk speeltje wordt er maar één gemaakt er mogen er geen twee dezelfde zijn . Het leuke van dit speelgoed is dat je er op kunt fluiten . 


Deze kaart heeft 10 dagen gedaan over een reis van 3438 kilometer . 

De Donau .


Via de water round robin groep 219 kreeg ik deze kaart uit Passau , Duitsland . 



Penguin books .

Via de boeken round robin en dan de groep 188 , boek-omslagen ontving ik twee kaarten . 
Beide dames stuurde mij een omslag van de uitgeverij Penguin . 
 


Deze kaart ontving ik van een dame uit Zwitserland . 



Deze kaart ontving ik van een dame uit Australië . 


Ook op de postzegel staan pinguïns , zoals je kunt zien ! 

Olympisch .

Deze kaart van het Olympisch stadion in Berlijn ontving ik via Postcrossing . Wij zijn er ook zelf geweest en heeft veel indruk op ons gemaakt . Er waren best nog veel dingen te zien uit 1936 toen daar de spelen werden gehouden . Op een muur stond de tekst : "Door het derde rijk gebouwd" . En er was nog steeds een soort van paradeplaats waar Hitler stond en alle mensen langs hem moesten lopen om hem hun eer te bewijzen . De kaart heeft een afstand afgelegd van 675 kilometer en heeft daar 11 dagen overgedaan .


De Olympische ringen lijken wel te zweven ! 


Als je goed kijkt in het linker stempel zie je de pandabeer van het WNF . 
En de rechter postzegel heeft een voetbal-thema . 

Zodiac .

Deze zesde kaart van Alfons Mucha kreeg ik van een dame via de verrassings round robin maart .
De tekening heet dus Zodiac en is in 1896 gemaakt . Je ziet duidelijk de sterrenbeelden achter het hoofd van deze dame .



Een postzegel van Carré en een mooi plaatje wat al op de kaart was afgedrukt . 



Pop Art en dinosaurussen !

Van een dame uit Amerika ontving ik deze pop art kaart via de just postcards round robin groep 1004 . 
Ik kende deze afbeelding al , vind hem wel grappig . Het is een collage van verknipte foto's en tijdschriften en is gemaakt door Richard Hamilton in 1956 . Echt groot is het ook niet 26 x 25 centimeter. 



Naast een postzegel van het verhaal van Sleepy Hollow , 4 mooie postzegels van dinosaurussen . 

Hoeveel ?

Van een dame uit Duitsland ontving ik deze kaart via de just postcards round robin groep 1004 . Zij had deze kaart voor mij uitgekozen omdat ik van legpuzzels en sudoku houd . Enig idee hoeveel acrobaten er op deze kaart staan afgebeeld ? 




Poes met hoed(en) .

 Deze kaart van "Lancy cat" ontving ik uit China via de just postcards round robin groep 960 .
De dame die hem gestuurd heeft had hem op een andere kaart geplakt , waarom is mij niet geheel duidelijk . De kaart die eronder zat is een plaatje van Londen , vind ik ook niet erg .

 
 

 Twee wat oudere postzegels , als ik op de jaartallen afga .  

Het kan maar duidelijk zijn !

Via de verrassings round robin van maart ontving ik deze kaart . Ik vind stokstaartjes geweldige dieren , dus deze kaart is meer dan welkom . De tekst die er bij staat vind ik wel grappig . 


Marilyn-art .

Via het officiële postcrossing-circuit kreeg ik deze kaart uit Amerika . De dame die mij deze kaart stuurde heeft weer goed naar mijn profiel gekeken . Pop-art staat op mijn lijst voorkeuren voor kaarten . De kaart heeft 6 dagen en 6473 kilometer over de reis gedaan . 


Andy Warhol heeft dit doek gemaakt in 1968 .  


Pixar/Disney vereeuwigd op een postzegel . 

Tulpentijd !

Van mijn nieuwe kennis uit Zeeland , Michigan ontving ik weer een "Nederlandse" kaart . Nu één van het tulpentijd-festival ! Inclusief klompendansers . Twee onderdelen tijdens het festival zijn het straatdansen en het schoonmaken van de straat ! Een vriendin vertelde mij van de week dat vroeger op vrijdag de stoepen in Arnemuiden altijd geschrobd werden voor het weekend . Misschien dat het daar van afgekeken is ? 









dinsdag 5 maart 2013

Een warme buik .

Op de kaart is een Chinese "buik-band" te zien . Heel vroeger werd hij gebruikt om onder te schuilen , later werd het meer gebruikt als ondergoed om de buik en borst warm te houden en te beschermen . De buik-band is ook bekend door zijn mooie borduursels en elk patroon heeft zijn eigen betekenis . Op deze buik-band is een tafereel geborduurd die geluk uitbeeld . 



Een mooie vierkante postzegel .

Surfing Australia !

Via de water round robin kreeg ik mijn eerste maxi-kaart ! Een maxi-kaart is meer voor postzegelverzamelaars dan voor kaartenverzamelaars als ik wikipedia moet geloven , maar ik ben er ook erg blij mee . Voor iedereen die geen idee heeft wat een maxi-kaart is : dat is een ansichtkaart met op de voorkant een postzegel die dezelfde afbeelding heeft als de kaart en het stempel hetzelfde onderwerp heeft als kaart en postzegel . 



Even een close-up van postzegel en stempel . 

Chinese kunst uit Maleisië .

Via de dingen round robin kreeg ik deze kaart van een dame uit Maleisië . Ik denk dat zij het thema niet helemaal begrepen heeft , landschappen horen hier niet in thuis . Maar heel erg vind ik het niet want het is een kaart van een serie die ik erg mooi vind ! Het is mijn eerste kaart uit Maleisië en ik zou jullie graag de postzegel laten zien , maar helaas is die er afgevallen of afgehaald ! Je ziet aan het stempel dat er een zegel heeft gezeten . Erg jammer . Maar als het goed is krijg ik binnenkort nog een kaart uit Maleisië en dan maar hard hopen dat de postzegel wel blijft zitten !