dinsdag 29 oktober 2013

Groeten uit Etten-Leur .

Van een dame van de postcrossing Holland groep kreeg ik deze kaart uit Brabant . 


Vliegende ganzen !

Een erg leuke kaart van 2 dames gekregen uit de postcrossing Holland groep .
Ben er erg blij mee, heb al meerdere kaarten van deze uitgever en vind ze vaak erg leuk . 
Tijdens mijn vakantie in Duitsland heb ik er veel gezien en uiteindelijk 3 gekocht . 
Ik weet nog niet of ik ze ga versturen of dat ik ze voor mezelf houd .


Groeten uit Almere ,

Van een aantal dames van postcrossing Holland ontving ik deze kaart . 


Groeten uit de Filipijnen .

Via de just postcards round robin ontving ik deze kaart uit de Filipijnen . Mijn eerste kaart uit dat land !

 



Fruitige dame .

Het lijkt mij bijna onmogelijk hoe deze dame zoveel fruit in haar handen houdt . 
Deze Mucha-kaart kreeg ik via de verrassings round robin van oktober . 


Educatie uit Taiwan .

Deze kaart kreeg ik via het officiële postcrossing circuit . De kaart heeft een afstand van 9585 kilometer afgelegd en deed daar 24 dagen over . Ik vind het een leuke afbeelding , maar ik ben ook benieuwd hoe het museum er in het echt uitziet ! 



Mooie postzegels en waarschijnlijk het adres van het museum . 


Brievenbussen, brievenbussen en nog meer brievenbussen .

Deze official ontving ik uit Duitsland . De kaart deed er 3 dagen en in totaal 312 kilometer over om bij mij thuis te komen . Ik  vind hem erg grappig !


Swapperdeswap !

Deze kaart heb ik met iemand geruild . Ik had een kaart die zij graag wilde en ik mocht als dank een kaart uit haar verzameling uitzoeken . Ik heb deze gekozen omdat ik het een mooi verhaal vind , alhoewel ik het boek nooit gelezen heb . Er is wel een hele leuke film van gemaakt die ik al meerdere malen gezien heb . 


Mucha nummer zoveel .

En weer een mooie aanwinst voor mijn Mucha-collectie!

Zelf gemaakt .

Deze kaart is door een van de dames van Postcrossing Holland gemaakt . 
Ik vind hem erg leuk met al die verschillende brievenbussen ! 


Mini-meeting .

De dames van Postcrossing Holland houden niet alleen van kaartjes versturen . Zij vinden het ook leuk om elkaar te ontmoeten en dan komt er toch altijd een moment dat er kaartjes geschreven gaan worden .  Een aantal dames hadden een mini-meeting in Amersfoort en ik was één van de gelukkige die een kaartje van hun mocht ontvangen . Eentje voor mijn Hema-kaarten-collectie . 


maandag 28 oktober 2013

Via ,via .

Ik heb weer met een kettingkaart round robin meegedaan . Deze heeft er best lang over gedaan om weer thuis te komen . En aan alle butsen , krassen en stempels is goed te zien dat het een  erg zware reis was .



De achterkant is weer mooi versierd !

Een muis in bed !

Via de boeken round robin kreeg ik deze kaart uit Rusland ! Het thema was lezende mensen of dieren . 




Poesje mauw !

Deze serie Hema-kaarten wil ik gaan sparen ! Ik vind hem erg leuk en de tekst is ook grappig . 




Be yourself !

Een swap met één van de dames van facebook . 
Leuke serie kaarten . 


Bedankje .

Deze kaart kreeg ik van een dame van de postcrossing Holland facebook-groep omdat ik haar een snailmailpakketje had gestuurd om te laten zien wat het in mijn ogen inhoud . 


Groeten uit Amersfoort 1.

 Via de Postcrossing Holland facebook-pagina wilde een zoon van een van de leden graag kaarten sturen en ontvangen . Ik stimuleer graag dat soort initiatieven dus heb ik deze jongeman een kaart met een iet wat vreemd kijkende koe gestuurd en van hem kreeg ik deze kaart terug ! 



donderdag 17 oktober 2013

Lief !

Dit hele lieve kaartje heb ik via een lid van de postcrossing Holland groep op Facebook . Ze had zo'n zelfde kaart gekregen en had er zelf ook in haar voorraad . We hebben geruild . Van mij heeft ze een kaart van Alice in Wonderland gekregen . 


Rust .

Deze kaart kreeg ik van een Duitse dame via de just postcards round robin . Ze nodigde me uit om naar een Duitse postcrossing meeting te komen in Bielefeld . Want als ze me zou leren kennen dan zou ze makkelijker kaarten voor me kunnen kiezen ! Deze kaart heeft ze al heel goed voor me uitgekozen . Ik vind hem heel mooi . 


Echt Hema .

Nou kom ik al langer bij de Hema voor bepaalde producten zoals ondergoed en t-shirts maar de kaarten had ik nog niet ontdekt . Via de postcrossing Holland groep kwam ik erachter dat daar onder de leden een flinke ruilhandel wordt gedreven van de leuke Hema-kaarten met daarop verschillende plaatsnamen  waar hun filialen hebben . Van verschillende mensen heb ik nu dus van die kaartjes ontvangen en ik heb ook aan vrienden en familie gevraagd of ze me zo'n kaart willen sturen ! 

 

60

Mijn 60e official kreeg ik uit Ukraine . 9 dagen en 1879 kilometer deed deze kaart erover om bij mij te komen . Ik vind het een leuke folkloristische kaart . Geen idee of hij liggend of staand gehouden hoort te worden ! Ik vind hem zo het leukst .  



 

60 jaar in het vak !

Op de facebook-pagina van postcrossing Holland werd deze kaart verloot onder de liefhebbers . En ik was de gelukkige . Het enige wat ik vind is dat de oude en de jonge Elizabeth eigenlijk omgedraaid zouden moeten in verband met de jaartallen . 


Oude boeken .

Erg mooi vind ik deze kaart . Oude boeken hebben iets mysterieus ! Deze kaart ontving ik via de just postcards round robin . 



De kaart is niet alleen door degene beschreven die hem naar mij verstuurd heeft.
Er was een postcrossing-meeting in Keulen en iedereen heeft hem ondertekend !
Erg leuk om een Duits meeting-kaartje te ontvangen . 


Dansen op muziek !

Ik ontvang de laatste tijd wel erg vaak een kaart uit de serie van de oude dames van Inge Löök ! Deze kaart ontving ik van een Finse dame via de just postcards round robin . Ik had pas ook al een kaart uit dezelfde serie ontvangen . 



Is dat wat ! Een heel lief hondje op de postzegel , 
maar wat nog veel leuker is is dat de dagstempel van mijn verjaardag is!

Kunst ruil .

Iemand van de postcrossing Holland groep bood deze mooie kunstkaarten aan . Ik vind ze extra leuk omdat ze niet gewoon rechthoekig zijn maar uitgesneden ! De dame die mij deze kaarten stuurde heeft van mij ook weer een aantal kaarten gekregen die zij leuk vindt !

  
De geboorte van Venus geschilderd door Sandro Botticello . 


De omhelzing van Gustav Klimt . 


dinsdag 15 oktober 2013

Weer thuis .

Ik heb weer meegedaan aan een kettingkaart round robin . Mijn eigen kaart uitgezocht en die door 3 andere dames laten versieren. Hij is weer leuk geworden . 







Russia !

Mijn 59e official komt uit Rusland en heeft heeft 12 dagen 
gedaan over een afstand van 2317 kilometer .



Mooie postzegels . 

Uilenpost .

Via de verrassings round robin van oktober ontving ik deze uilen kaart . 



Beterschap .

Omdat ik van de week niet zo lekker was kreeg ik onderstaande kaart 
van iemand uit de postcrossing Holland groep . 


Dicht bij huis .

Via een dame van postcrossing Holland heb ik deze kaarten ontvangen . Ik vind ze vooral leuk omdat ik ongeveer in de stormvloedkering woon en omdat er een toepasselijke postzegel op zit en een speciaal stempel . 



Lekker lui !

Via de postcrossing Holland facebook pagina ben ik met heel veel gelijkgestemde dames in contact gekomen . Een van die dames wilde wel een kaart van een ijsvogel die ik had en in ruil daarvoor ontving ik deze kaart . De zevende kaart die ik nu heb van deze serie en er zijn er inmiddels 38 ! Nog even door sparen dus !


Zo heerlijk rustig !

Deze kaart kreeg ik via de boeken round robin lezende mensen en of dieren . Op deze kaart leest het mens en slaapt het dier . Ik vind het een mooi schilderij . De vrouw van de schilder is het lijdend voorwerp . 

 

dinsdag 8 oktober 2013

Kerstkat uit Singapore .

Deze kaart ontving ik via het officiële postcrossing-circuit . Het is mijn 58e kaart en hij komt uit Sinpapore ! Dit is de eerste keer dat ik uit dat land een kaart ontvang. De kaart heeft maar 6 dagen gedaan over zijn reis 10597 kilometer . Dat is ook de langste afstand , tot nu toe , die een kaart naar mij toe heeft afgelegd . 



De postzegel mag er ook zijn . 

Waar of niet waar ?

Van mijn moeder ontving ik deze kaart uit Pisa . Ik had haar om een "gekke" kaart gevraagd . 
Dat is haar wel aardig gelukt !



De rechtse postzegel is van de Olympische spelen van Turijn in 2006 !

Groeten uit Vanuatu !

Van mijn penvriendin uit Australië ontving ik deze kaart , zij was op vakantie geweest naar deze eilandengroep . Tijdens deze vakantie had ze ook een mindere ervaring : er was een flinke aardbeving . Maar gelukkig met weinig ernstige gevolgen voor de eilanden , de bewoners en haar . 



Ik neem aan dat je op deze plek je postzegel moet plakken !