donderdag 28 februari 2013

En dat is vijf !

Via de just postcards round robin groep 960 kreeg ik uit Moskou deze "Mucha"-kaart . Dit is mijn vijfde kaart . Ik heb geen idee hoeveel afbeeldingen er zijn , maar ik heb het idee dat ik nog wel even vooruit kan . Deze serie kaarten is ook voor de Russische markt gemaakt , de tekst achterop is in het Russisch . 


Dit is uit de serie waardevolle stenen : robijn . 
En het is een fragment van het origineel zoals veel kaarten . 


Dieren en klederdracht op de postzegels .


woensdag 27 februari 2013

Mizu .


Mizu , dat is water in het Japans . Via de water round robin ontving ik deze kaart met heel veel water en ook veel vissen . 




Ik wist dat ze er waren , hartvormige postzegels , maar ik had er zelf nog geen een gezien . 
Tot nu . 

De kaart met de 12 postzegels .

Het zou zomaar de titel kunnen zijn van een sprookje , maar niets is minder waar ! De afzender van deze kaart uit Hong Kong heeft echt 12 postzegels op de kaart geplakt . Hierdoor paste alleen nog maar mijn adres op de kaart en een kleine groet .  Ik zou de kaart ontvangen in het kader van een verticale kaart tag , maar de afzender dacht dat het om de bruggen tag ging . Het is dus een horizontale bruggen-kaart geworden . 


Dit is de Tsing Ma brug bij Hong Kong en is 2 , 16 kilometer lang . 
De brug heeft ook een spoor voor de trein . 


Drie vogels met verschillende waarden . 


Het boek van Vinnystia .

Van een jongeman uit Vinnystia , Ukraine , ontving ik via postcrossing een kaart met daarop het administratie-kantoor die in de volksmond ook wel het boek wordt genoemd . De kaart heeft een reis van 2 weken gemaakt en legde 1774 kilometer af ,





Russische dagen .

Via de other language round robin heb ik mijn tweede kaart ontvangen en wel uit Irkutsk . Op de kaart zie je het monument van Alexander III , bijgenaamd de vredestichter . Een rare bijnaam want hij zorgde er voor dat er een strak regime kwam en iedereen die tegen hem was werden massaal naar Siberië verbannen . 



Ik heb geprobeerd om erachter te komen wie die meneer is op de rechter postzegel maar ik heb het niet kunnen vinden . 





Daar bij die molen.......

Van mijn nieuwe kennis uit Zeeland , Michigan kreeg ik een kaart van molen-eiland . Ze doen daar echt alles om de Nederlandse "roots" niet te laten verdwijnen . Alleen vind ik het wel grappig dat de dame op de foto herenkleding draagt . Als ik het goed begrepen heb is er weer een kaart onderweg , ik ben benieuwd of het nog Hollandser kan dan onderstaand plaatje . 











dinsdag 26 februari 2013

Grote ruil-actie .

Via Postcrossing kwam ik in contact met een dame uit Hong Kong die een hele verzameling kaarten heeft om te swappen . Ik houd nogal van Chinese kunst en cultuur dus ik had eens naar die kaarten gekeken en zag er hele mooie bij zitten . In ruil voor haar kaarten heb ik een aantal van haar favorieten uitgekozen , waaronder Nijntje en Jip en Janneke . Hieronder zie je de kaarten die ik van haar heb ontvangen . Ik kreeg van de week een mailtje dat mijn kaarten ook bij haar aangekomen waren en dat ze nog wel eens wilde ruilen ! Binnenkort nog maar eens in haar verzameling kijken of er nog iets leuks tussen zit .


In China werden van 1955 tot 1983 nog voedselbonnen uitgegeven . 
Zo kon de regering alles goed in de gaten houden . 


Tang-poëzie , geschreven in de Tang-dynastie van 618-907 . 
Er zijn ongeveer 50000 gedichten geschreven door meer dan 2200 dichters .  


Chinese knipkunst .


Een van mijn favoriete Chinese kunstvormen . 




Deze schildering vind ik erg mooi . 
Het is een nieuwjaars kaart . 


Ook deze afbeelding heeft met de viering van het nieuwjaar te maken . 


zondag 24 februari 2013

Bin there !

Lang , heel lang geleden (in de vorige eeuw) , ben ik op vakantie geweest naar Portugal . Mijn broer werkte er in een restaurant en ik ben met een vriendin bij hem langs geweest . Altijd handig zo'n logeeradres .
Nu ontving ik van iemand via Postcrossing een kaart uit Lagos , een plaats in de Algarve , waar we toen ook zijn geweest .



De kaart heeft een afstand afgelegd van 1878 kilometer en heeft daar 5 dagen over gedaan .


Een kaartje versturen vanuit Portugal kost 68 eurocent . 
De postzegel is niet gestempeld !

zaterdag 23 februari 2013

Een groet van de zuiderburen .

 Volgens postcrossing is het maar 59 kilometer van mijn huis naar het huis van mijn kaartenschrijfster , maar dan moet je wel in een rechte lijn gaan . Mijn eerste officiële kaart uit België en hij deed er 2 dagen over om hier te komen . En als ik nog eens naar Antwerpen ga mag ik deze dame om tips vragen . Altijd handig !


België : kant , friet , mosselen , bier en chocola !


Toch eens opgezocht wie Franco Dragone is , dit is al de 2e postzegel uit België waar zijn naam op staat . Hij is een Italiaans-Belgische theaterregisseur en heeft onder andere gewerkt voor Cirque du Soleil en verzorgde de openingsceremonie van Euro 2000 . 

vrijdag 22 februari 2013

Nederlanders en water .

Dat Nederlanders het vechten tegen het water tot een levenswerk hebben gemaakt weten we al lang . En dat we daar goed in zijn weet ik ook . Na de storm Katrina in 2005 hebben de Amerikanen ook onze hulp ingeroepen om te kijken naar een oplossing voor de overstromingen en tegen een herhaling van alle ellende .  Maar dat er een meneer Johannis de Rijke was die dit soort dingen in Japan heeft gedaan dat wist ik absoluut niet .
Ik ontving van een dame uit Japan een kaart en daar staat dus een heel verhaal op over Johannis de Rijke (1842 Colijnsplaat -1913 Amsterdam) . Deze meneer was waterbouwkundige en heeft eerst in Nederland het vak geleerd . Gewerkt aan de Oranjesluizen die het IJ moesten afsluiten van de Zuiderzee . In 1872 is hij naar Japan gegaan en heeft daar onder andere de havens van Tokio en Yokohama verbeterd . 2 strekdammen voor de haven van Osaka aangelegd . En hij verbeterde een aantal Japanse rivieren zodat er geen overstromingen meer voorkwamen .  In de stad (Wakimachi Tokushima) waar mijn kaartenschrijfster woont heeft hij ook een soort dijk aangelegd in de rivier . Die heet " de Rijke aarde-dijk" . En er is ook een herinneringspark aan hem gewijd. Hij is in Amsterdam begraven . Er komt nog steeds elk jaar een Japanse delegatie naar zijn graf om een krans te leggen en een Boeddhistische ceremonie uit te voeren .

foto via Wikipedia



Weer een Alphonse Mucha voor de verzameling .
Dit is "Ivy" uit 1901 . 


De postzegels zijn ook in stijl . 


donderdag 21 februari 2013

Portugese schonen .

 Via de traditional clothes round robin heb ik onderstaande kaart ontvangen van een dame uit Portugal .



Een postzegel met een afbeelding van Richard Wagner .
Als hij nu nog had geleefd zou hij dit jaar 200 zijn geworden !
De waarde op de zegel : 20 gram Europa . 


woensdag 20 februari 2013

Chinese kunst .


Van dit soort kaarten word ik altijd erg blij . 
Ik hou van de kunstvorm en de voor mij onbegrijpelijke taal. 



Deze kaart ontving ik via de sticker tag . 
In plaats van een geschreven kaart , een kaart vol met stickers !
En zoals je kunt zien mooie postzegels . 

Gung hei fat choi !

Bovenstaande tekst is de Chinese nieuwjaarsgroet . Maar op de kaart die ik kreeg uit China stond weer een andere groet , maar het kan ook in een andere Chinese taal zijn , want daar zijn er meer van .



Ik geloof dat hij zo goed afgebeeld is .

Een ook weer leuke postzegels . 

Dansen op mijn hart !

 Drama uit Canada . Via de just postcards round robin groep 960 , kreeg ik deze kaart . Er zijn hele series van boekomslagen en dus ook verzamelaars daarvan . Dit is mijn eerste kaart uit Canada !





Een kleine postzegel met daarop ook een kleine beer .  

Zoek de verschillen !

Het was me eerst nog niet opgevallen , maar toen ik er achter kwam dat beide postzegels vanuit een ander land kwamen , ben ik eens goed gaan kijken ! Het plaatje is hetzelfde , maar de tekst is aan het land aangepast . Het land natuurlijk waar de zegel vandaan komt . En ook niet onbelangrijk : in Frankrijk betaal je 80 eurocent voor de postzegel en in Duitsland maar 75 eurocent !  





dinsdag 19 februari 2013

Andere taal .

Via de other languages round robin kreeg ik deze kaart van een dame uit Hong Kong . De insteek is dat je andere talen leert kennen . Nu was het onderwerp : dagen . Als het goed is krijg ik ook nog een kaart uit Rusland en uit Maleisië met hun vertalingen .


Chinese papier-knip-kunst . 


Dit spreekt voor zich . 


Weer een leuke variatie aan postzegels . 
Ook in Hong Kong hebben ze een ruim assortiment . 

Kaliningrad / Königsberg

Via de viewcards round robin kreeg ik deze kaart van een dame uit Rusland . Ik heb nu alle kaarten ontvangen die ik hoorde te krijgen via deze groep . 


 Links zie je de Dona toren en rechts de rozentuinpoort . 


De postzegels zijn van onderen gekarteld en van boven in een vorm uitgesneden .

Nummer 20 !

Mijn 20e officiële kaart via Postcrossing is binnen . En wel uit Duitsland . Over de reis van precies 500 kilometer heeft deze kaart 3 dagen gedaan . 


De vele gezichten van Stuttgart . 





zaterdag 16 februari 2013

Holland , Michigan .

Via een geschiedenis tag ontving ik deze kaart van een dame uit Zeeland , Michigan . Waarschijnlijk had ze gezien dat ik uit Nederland kom en heeft mij deze kaart gestuurd . Toevallig wist ik van het bestaan van Zeeland in de VS doordat de oud-burgemeester van dat stadje als gast bij mij in het museum was geweest en ik had ook een visitekaartje van hem gekregen . Ik heb de dame een mailtje gestuurd met het verhaal over de burgemeester en dat ik in de provincie Zeeland woon . En dat ik haar graag een kaart van Zeeland wilde sturen als dank voor haar kaart .  Zij reageerde zeer enthousiast en gaan nu kaarten uitwisselen , want ze is gek op Nederland en wil alles weten ! Wordt waarschijnlijk vervolgd ...


Een hoop beelden die herinneren aan de stichters van Holland , Michigan . 


Een nieuwe voor internationale post bedoelde postzegel , ontworpen door een Italiaan.

donderdag 14 februari 2013

Boeken !

Via de boeken round robin deze kaart van een dame uit Frankrijk ontvangen . Zo te zien zijn de boeken op de kaart al veel gelezen .





Een postzegel uit 2013 ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van 
het Elysée-verdrag tussen Duitsland en Frankrijk . 

Vreemd.

Deze kaart zou zo uit een campagne tegen huiselijk geweld kunnen komen . Ik kreeg hem van een Duitse dame via de surprise me round robin .