donderdag 28 november 2013

Sint en pieten !

Een bedank-kaartje van iemand uit de postcrossing Holland groep , 
die ik heb geholpen met een gedicht te maken . 


Brrr .

Een verrassingskaartje van iemand uit de postcrossing Holland groep . Een hele mooie kaart vind ik . 


The loom of art .

Via de just postcards groep ontving ik deze boek-omslag . 


Deze mooie postzegel is niet gestempeld ! 

Königskuchen .

Ik kreeg dit recept via de just postcards groep . Ik had zelf ook een paar van deze kaarten gekocht in Duitsland omdat ik ze er zo gezellig uit vind zien en als je onderaan de kaart kijkt ander de linkerarm (voor de kijker rechts) dan staat er ES ! En zo korten sommige mensen mijn naam af . 


Nog meer uilen !

Deze kaarten kreeg ik omdat ik de dame in kwestie kaarten had gestuurd die ik in mijn voorraad had en zij graag wilde hebben . Als dank kreeg ik deze twee uilen . 



Een feestje !

Via de "keep calm" round robin kreeg ik dit vrolijke kaartje . 


3 maal de groeten !

Weer een aantal Hema-kaarten ontvangen. Uit Grou en Barendrecht deze keer. 






De top is in zicht .

Een verrassingskaart van iemand van de postcrossing Holland groep . 
De top van de mount Everest is in zicht!

Russische kerstkaart .

Via de kerst round robin kreeg ik deze kaart uit Rusland. Er schijnt een hele serie van deze dames te zijn want ik heb er al verschillende voorbij zien komen op de website van postcrossing . 




De postzegel rechtsboven is ook al in de kerstsfeer !

Zoek de uilen !

Deze kaart kreeg ik als bedankje voor een kaart die ik naar haar had gestuurd via het normale postcrossing circuit . Zij had mij gevraagd of ze me een kaartje terug mocht sturen en ik heb daar positief op geantwoord . En wat een leuke kaart heb ik ontvangen ! Echt leuk met al die uilen die zich hebben verstopt in de kast .



Have you had these ?

Om eerlijk te zijn weet ik niet of ik ooit iets van dit voedsel heb gegeten . Deze kaart kreeg ik uit Taiwan via het officiële postcrossen . De kaart legde een afstand af van 9586 kilometer en deed daar 11 dagen over . De verzender had een mooi verhaal over de Nederlandse geschiedenis in Taiwan e heeft zelfs een molen op de achterkant van de kaart getekend .


De gerechten zijn stickertjes . 


De zelf getekende molen kreeg ook een stempel ! 



7 boeken .

Een stapel boeken van iemand uit Ukraine . Past goed in mijn collectie kaarten met dat onderwerp .
De kaart deed maar 4 dagen over zijn reis van 1879 kilometer . 


Mooie postzegel . 

Tafel voor 2 .

Via onze vrienden in Finland weer een aanvulling gekregen op mijn steeds groter wordende collectie "oude dames" kaarten van Inge Löök . 



Een kwart uil en een hele mol !

Een mooie uilen-kaart van een Nederlandse dame die ik wat kaarten had toegestuurd die zij erg mooi vindt. Van haar kreeg ik dus deze kaart en nog een met molletje ! Erg lief vind ik die . 



Wolken-post .

Van een Belgische dame ontving ik deze kaart via een groep van de just postcards groep . Op de meeting in Middelburg heb ik toevallig ook kaarten van deze serie gekocht van een Nederlandse postcrosser die deze kaarten mede-ontworpen heeft ! Erg leuk om er dan 1 te krijgen van uit het "buitenland" . 


In het bos .

Een "groen" kaartje via de verrassings round robin van november . 


Mooie serie .

Via het officiële postcrossing circuit ontving ik deze kaart uit de Verenigde Staten . Het is er één van de uitgeverij Inkognito waar ik al meerdere kaarten van heb . Vooral de serie met boeken vind ik erg mooi en ik heb ook al meerdere van die kaarten mogen ontvangen . De kaart deed er 8 dagen en 5650 kilometer over om bij mij te komen . 


Vaarwel gulden-postzegel !

Vanaf 1 november dit jaar mogen er geen gulden-postzegels meer op de post worden geplakt . Voor vele postliefhebbers een groot verdriet . Een aantal dames van het Nederlandse postcrossen had er een speciale meeting van gemaakt . Ik heb van één van de dames zo'n leuke kaart mogen ontvangen .


Wijze blik ?

Deze wijze uil ontving ik via de verrassings round robin van november . 


Uilskuikens .

Via een groep van de just postcards round robin ontving ik deze leuke kaart . Ik had hem zelf ook gekocht tijdens onze vakantie in Duitsland . Nu kan ik er iemand anders blij mee gaan maken .


maandag 18 november 2013

Echt heel oud !

Van een meneer uit Italië ontving ik deze kaart in het kader van de kerst-groep van just postcards . Ik vond het er al oud uitzien en die gedachte werd bevestigd door de afzender . Hij schreef dat deze kaart afkomstig is uit de begin jaren veertig van de vorige eeuw ! Dat vind ik wel heel bijzonder !



Dit is wel een hele mooie kerstzegel !

Vogels in boom .

Deze kaart kreeg ik via het officiële postcrossing circuit . Ik vind het een mooi kleurrijk kaartje . 
De kaart heeft 7 dagen gedaan over de reis van 1630 kilometer . Het komt uit Finland . 



 Dit vind ik een hele mooie serie postzegels . 

Winterse taferelen .

Naast de grote groep van de just postcards round robin heb ik me ook aangemeld voor een kerstkaarten-groep . Van iemand uit Finland kreeg ik deze Inge Löök kaart met de oude dames er op ! 
Ik vind hem erg grappig ! Op de achterzijde van de kaart zat weer een mooie postcrossing-postzegel . 



Veel tulpen voor weinig !

Deze kaart kreeg ik van iemand van de postcrossing Holland groep . 


Der kleine Maulwurf .

Dit keer heb ik me opgegeven voor een hele grote groep van de just postcards round robin . Je stuurt 15 kaarten en krijgt er ook 15 terug . Deze kaart kreeg ik van een dame uit Duitsland waar ik al meer kaarten van gekregen heb . Molletje vind ik leuk en ook wel lief . 


dinsdag 12 november 2013

Een gevleugelde kerst !

De just postcards groep had nu speciale kerst-groepen . Om ook eens buitenlandse kerstkaarten te ontvangen , heb ik me aangemeld voor een groep . Deze kaart komt uit Duitsland . 


Nog meer koek .

Waren het eerst de poesjes-kaarten van de Hema die ik spaar , nu is er nog een serie die ik per ongeluk aan het sparen ben. Via de Holland postcrossing Facebook groep kreeg ik deze kaart .






Lekker lezen .

Deze mooie kaart ontving ik via de verrassings round robin van november . Ik vind hem erg leuk en hij past goed in zowel mijn collectie boek-gerelateerde kaarten als mijn collectie Alice in Wonderland kaarten . 


Kaiser Wilhelm II .

Linksonder zie je het beeld van keizer Wilhem II uit Pruisen . Deze kaart ontving ik via postcrossing . De reis van 307 kilometer heeft 5 dagen geduurd .


Ouder dan ik !

Mijn 65e official ontving ik van een jongen uit Wit-Rusland . Het is , als ik het jaartal op de kaart van de uitgever moet geloven , een kaart uit 1967 . Als ik kijk hoe de staat en kwaliteit van de kaart is geloof ik dit graag . Heb hem ook in een plastic zakje gestopt om hem goed te bewaren ! De kaart heeft 1626 kilometer afgelegd in 5 dagen . 


Lassie has come home !

Deze kaart is weer via een ketting verstuurd , dus ik had hem zelf uitgezocht . Ik vond deze kaart in Duitsland , waar we op vakantie waren in oktober . Ik vind het nogal kitscherig en daardoor ook weer helemaal geweldig ! 


Dubbel .

Deze official komt je misschien bekend voor . Ik heb hem al een keer mogen ontvangen , al is deze van een ander formaat en met een witte rand er omheen . Over de reis vanuit Rusland heeft deze kaart 11 dagen gedaan en 3370 kilometer .

maandag 11 november 2013

Nieuwe verslaving .

Alice in Wonderland ! Een leuk verhaal en vaak geïllustreerd ! Of te wel een gewillig onderwerp voor kaarten ! Dit is de eerste kaart die ik ontvangen heb . Ik vind hem erg mooi .


Lief .

Zomaar een kaartje van iemand van de Holland postcrossing groep omdat de gulden-postzegels 
op moesten!


Hou van dolfijnen .

Om mijn "keep calm" -kaarten-collectie uit te breiden heb ik met iemand geruild . Deze keer moet ik rustig blijven en van dolfijnen houden !


Zonnige groet uit Rotterdam .

Een kaartje van iemand uit de Holland postcrossing groep met dezelfde achternaam (meisjesnaam) als ik !