dinsdag 29 januari 2013

Happy New Year from Taiwan!




Van Leah heb ik een Chinese Nieuwjaarskaart ontvangen !
Ik vind hem zelf erg mooi omdat ik van die vorm van kunst houd . Mooi door zijn eenvoud . 
Deze kaart is de 2e van de "just postcards Round Robin groep 907". Nu is het wachten op de kaart uit Rusland , maar volgens de website is die nog niet verzonden !




Ook de postzegels mogen er zijn , de rechter zegel is op de kaart zelf gedrukt ! 
Dit jaar is het bij de Chinezen het jaar van de slang .



maandag 28 januari 2013

Wijze woorden uit de Verenigde Staten.

Van een jonge dame uit Phoenix , Arizona ontving ik een leuke kaart met een "still" uit een Pixar-film . Ik had aangegeven op mijn profiel dat ik wel van die animatiefilms houd.

Voor het hoofdstuk geschiedenis had ze bewust gekozen voor de wijze woorden van Martin Luther King jr . :

"Returning hate for hate multiplies hate , adding deeper darkness to a night already devoid of stars . Darkness cannot drive out darkness : only light can do that .  Hate cannot drive out hate : only love can do that ."

Sinds 2000 wordt op de derde maandag van januari in alle vijftig staten de Martin Luther King dag gevierd ! Het is een officiële feestdag , maar net als hier zijn veel winkels en bedrijven gewoon open . 
De viering was dit jaar op 21 januari en mijn kaartschrijfster heeft de kaart op de 20e geschreven . 


De kaart heeft 8688 kilometer afgelegd en deed daar 8 dagen over !


Een leuke variatie aan postzegels ! 

Private swap uit Saint Martin!

Van een Nederlandse jongedame die op Saint Martin woont en werkt heb ik buiten het reguliere kaarten versturen via postcrossen deze kaart ontvangen .

Deze kaart is gemaakt door een plaatselijke kunstenaar . Weer eens wat anders dan een standaard toeristenkaart ! Ik ben er erg blij mee !


Hoe naïef kan ik zijn !
Ik had een exotische postzegel op de kaart verwacht , maar Saint Martin is onderdeel van Frankrijk !

zondag 27 januari 2013

Buiten het reguliere circuit om!


Ik begeef me nu bijna 50 dagen in de wereld die postcrossing heet . In die tijd heb ik 20 kaarten verstuurd waarvan er 14 kaarten zijn geregistreerd . Heb ik er 12 ontvangen uit 11 landen .
Hebben de door mij verzonden kaarten (14) in totaal 36834 kilometer afgelegd . En de naar mij gestuurde kaarten (12) deden er 69852 kilometer over . Best wel een groot verschil , maar ik heb al 5 kaarten naar Duitsland verstuurd en dat tikt qua kilometers niet echt aan ! 

Op de website van postcrossing is er ook een forum waar postcrossers onderling contact met elkaar hebben . Daar zijn ook verschillende uitwisselingen van kaarten in kleine groepjes (round robins genoemd) . Soms met een thema en ook "gewone" kaarten . Ik heb me voor een aantal van die groepen opgegeven om zo weer nieuwe contacten te leggen en ook weer andere kaarten te krijgen . En hier weet je ook al van te voren van wie je een kaart krijgt . Doordat iedereen kan inschrijven en er niet echte deadlines zijn kan het wel even duren voordat je daadwerkelijk je lijst met adressen krijgt waar je je kaarten naartoe moet sturen ! 

Eén groepje is momenteel actief en ik heb de eerste kaart al binnen van de in totaal 3 kaarten die ik ga krijgen . Deze kaart is uit Engeland van Robert the Bruce , koning Robert I van Schotland bij het Stirling-kasteel . En er volgt nog een kaart uit Taiwan en één uit Rusland . 


Verder zijn er ook landen waar weinig mensen zijn die postcrossen en voor de gemiddelde postcrosser is het dus niet voor de hand liggend dat je daar kaarten van zal ontvangen . Er zijn mensen die aanbieden om een ieder die dat leuk vindt een kaart te sturen in ruil voor natuurlijk een ansichtkaart terug . 
Zo krijg ik van een Nederlandse dame die op Saint Martin (Franse deel Sint Maarten) woont een kaart en waarschijnlijk ook uit Nieuw Zeeland ! 
Van een dame uit Hong Kong waar ik al een kaart van gehad heb en een paar keer via de mail contact heb gehad krijg ik nu weer een kaart . Zij is fotografe en maakt echt geweldige foto's van het dagelijkse leven in Hong Kong. 
Neem eens een kijkje op haar blog : http://www.landofnocheese.com .
Van een aantal van die foto's heeft ze dus ook ansichtkaarten laten maken en ik krijg er nu dus 1 van haar ! Ik moest wel beloven dat ik reclame voor haar blog zou maken en dat heb ik dus zojuist ook gedaan !



zaterdag 26 januari 2013

Voor zowel lichaam als geest!

Mijn tweede kaart uit Japan is na een reis van maar 6 dagen en 9331 kilometer bij mij thuis afgeleverd !




Een kaart van Nagano , waar de afzendster ook zelf heeft geskied ! 


De postzegel is van de olympische winterspelen in Nagano in 1998 !


Op mijn profiel had ik aangegeven dat ik het leuk vind om sudoku op te lossen en zie hier een puzzel die ze zelf heeft overgenomen uit de krant van 20 januari 2013 ! 

woensdag 23 januari 2013

Alfons Mucha!

Deze kaart kreeg ik van een dame uit Duitsland , die in mijn profiel gelezen had dat ik onder andere van de kunststroming "Jugendstil" houd !
De kaart heeft er 3 dagen en 443 kilometer over gedaan om bij mij te komen !


De kunstenaar van deze afbeelding is Alfons Mucha , een Tsjech die leefde van 1860 tot 1939 .
Hij maakte in de Jugendstil decors , meubelen , kostuums , juwelen en affiches ,
Vooral met dat laatste is hij erg populair geworden . De mensen vonden zijn affiches zo mooi dat ze van straat werden geroofd ! Dat was toen hij in Parijs werkte en affiches maakte voor toneelstukken van de theaters aldaar .
Zijn stijl kenmerkte zich door sierlijke lijnen, weelderige motieven en frisse pastelkleuren .


De rechter postzegel is gedrukt ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan van de Sixtijnse Madonna . Dit staat zowel in het Duits als in het Italiaans vermeldt . De afzendster heeft er ook nog een stickertje bijgeplakt van de engeltjes die op het plafond van de Sixtijnse kapel zijn geschilderd . 
En daar komt de kunstgeschiedenis weer om de hoek kijken ! 

dinsdag 22 januari 2013

Leuke verrassing!

Na een rustige week in de brievenbus was het gisteren weer druk met leuke post op de deurmat ! Ik mocht post ontvangen van een neefje die via de computer een echte foto-kaart had verstuurd om over zijn moestuin te vertellen . 
Ook kreeg ik een bedank-kaartje uit Duitsland , waar ik het over had in mijn vorige bericht , met een recept er op . En via een oproep op Facebook , waarin een aantal Postcrossers aangaven 5 mensen die het wel leuk vinden om post te ontvangen een kaartje wilde sturen vanaf hun postcrossing-meeting in Groningen . Ik had aangegeven dat ik dat wel leuk zou vinden en gisteren ontving ik dus , als één van de 5 gelukkigen zo'n kaartje . Inmiddels zijn er ook weer 3 door mij verzonden kaarten aangekomen bij hun nieuwe eigenaren en heb ik het bericht gekregen dat er 2 kaarten mij kant op gaan komen . Ik wacht "rustig" af . 


Het bedank-kaartje van Katharina !


Het postcrossing-meeting kaartje ! 

vrijdag 18 januari 2013

Eén week "droog"!


Na een redelijk drukke periode met leuke post uit verre landen is het de afgelopen week erg stil geweest  in en rond mijn brievenbus . Ik heb niets mogen ontvangen van mijn mede-postcrossers ! De stand van verstuurde (en geregistreerde) en ontvangen kaarten is nu : 9-10 . 
Waarschijnlijk komt daar binnenkort wel een kaartje bij maar die mag ik officieel niet meetellen. Ik had in december een kaart naar Duitsland gestuurd en tegelijk ook 3 kaarten naar 3 van mijn neefjes . 2 neefjes ontvingen de kaart , zij het bijna een week na versturen , maar 1 neefje kreeg de kaart niet . Na 3 weken was er nog steeds geen kaart geregistreerd en ook mijn neefje zat nog steeds zonder groet uit Zeeland . Toen heb ik dus beide een nieuwe kaart verzonden en die zijn ook ontvangen . Nu is het zo dat precies een dag nadat ik de nieuwe kaart richting Duitsland had verzonden ik een mail kreeg dat de 1e kaart geregistreerd was ! Ik heb de dame in kwestie mijn verhaal gemaild en zij wist te vertellen dat de Duitse post een sticker op de kaart hadden geplakt omdat het adres niet zou kloppen ! Na bestudering van het adres , bleek ik het gewoon goed geschreven te hebben en zij begreep het niet echt waarom het zo lang had geduurd . Na een aantal dagen ontving ik weer een mail met het heugelijke nieuws dat ook de 2e kaart was gearriveerd en dat ze me graag wilde bedanken met een kaartje voor de gedane moeite ! Nu is het dus afwachten wanneer dat kaartje deze kant op zal komen !

vrijdag 11 januari 2013

Scheuren in Hong-Kong-style .

Een kaart uit Hong Kong van een Frans / Engelse dame . Zij is net als ik geïnteresseerd in fotografie en deelde haar foto-blogadres met mij zodat ik haar foto's kan bewonderen . Ik ben wel blij met deze kaart omdat er Chinese karakters op staan en ik geen flauw benul heb wat het allemaal betekent ! En ik hou ook van de tekeningen . 

De kaart heeft een reis gemaakt van 9416 kilometer en deed daar 9 dagen over .

Dit is mijn 10e kaart!


Een scheurkalender met elke dag een spreuk die geluk en voorspoed zal brengen !
De mensen op het postkantoor waren lekker actief want zoals je kunt zien is de voorkant ook bestempeld . Maakt de kaart wel bijzonder , maar handig is anders .


Een "snuffel hond" .




donderdag 10 januari 2013

Werelderfgoed uit Brazilië .

Een kaart van een zeer ervaren postcrosser die ten noorden van Rio de Janeiro woont . En als ik zeg ervaren , dan bedoel ik ook ervaren . Deze kaart heeft hij speciaal laten maken met een uitgebreide tekst op de achterkant en zelfs een speciaal vakje om de code in te vullen die je nodig hebt om de kaart te kunnen registreren . De kaart heeft 21 dagen gedaan over 9172 kilometer . Ook wel leuk om te vertellen is dat al mijn kaarten die ik ontvangen heb (9 stuks) uit verschillende landen afkomstig zijn ! Ik ben benieuwd hoe lang dat nog door zal gaan . Bij mijn verstuurde kaarten gaat die vlieger al niet meer op . Want naar Duitsland en Wit-Rusland heb ik beide al 3 kaarten gestuurd . De kilometerteller van mijn verstuurde kaarten staat momenteel op 17.791 km . voor 8 kaarten en die van de aan mij gestuurde kaarten staat op 50.662 km . voor 9 kaarten .  Nu moet ik er wel bij zeggen dat 4 van die kaarten meer dan 9000 kilometer per kaart hebben afgelegd . 






Nuttige informatie 


Op de bovenste zegel zie je het zelfde gebouw als op de kaart is afgebeeld !

zaterdag 5 januari 2013

Rumcajs

Misschien dat mensen die ooit in Tsjechië op vakantie zijn geweest hem herkennen : Rumcajs .
Het is een sprookjesfiguur en in de 60er en 70er jaren zijn er ook tekenfilmpjes van gemaakt .

Deze kaart kreeg ik van een jongedame uit de buurt van Praag . De reis die de kaart maakte duurde drie dagen en in totaal legde hij 749 kilometer af .






 De hoofdpersonen !


De postzegel spreekt voor zich !


vrijdag 4 januari 2013

Monet in China !

Een kaart van Monet met daar op afgebeeld de 14 juli-viering in Parijs .
Afzender : Yifei , Shanghai , China ! De keuze van de kaart heeft vast te maken met het feit dat op mijn profiel staat dat ik kunstgeschiedenis studeer als hobby !

bron: wikipedia

Geschiedenis feit : Keizer Qin Shi Huang die als eerste keizer van China het hele land verenigde rond 221 voor Christus . En het keizerrijk heeft bijna 2000 jaar stand gehouden . Wel steeds met andere keizers .


9014 kilometer in 8 dagen


Het enige bewijs op de kaart dat hij uit China komt !



Luchtpost





donderdag 3 januari 2013

Finland 12 points!


Een gezellige kaart van Tiina uit het zuiden van Finland . Ik ben de eerste persoon die ze een kaart mag sturen via postcrossing ! 
Als belangrijke gebeurtenis in Finland droeg zei de winnaars van het Eurovisie songfestival van 2006 aan : Lordi !
Deze kaart is 5 dagen onderweg geweest en heeft een afstand afgelegd van 1651 kilometer .


Een hele mooie zegel met glitters en een leuk plaatje wat al op de kaart gedrukt zat .

dinsdag 1 januari 2013

Goede voornemens?



2013 is net begonnen . 1 januari: het nieuwjaarsconcert en het skischans-springen op televisie . Oliebollen eten en de familie een gelukkig nieuwjaar wensen via telefoon en computer . 
Even achteruit kijken naar vorig jaar en vooruit kijken naar een jaar waarvan we nu nog niet weten wat het zal brengen . 
Sommige mensen hebben goede voornemens zoals stoppen met roken, een aantal kilo's afvallen of de marathon gaan lopen , maar eigenlijk hoor ik in mijn omgeving nooit van dat soort dingen en dat dat dan ook lukt . 
Wat ik zou willen in 2013 ? Mijn cursus kunstgeschiedenis afronden, nog 2 semesters te gaan . 
Lekker op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Duitsland (vrienden-bezoek) en Valencia . 
Misschien naar het WK wielrennen in Florence , dan kan ik ook gelijk dingen zien die ik geleerd heb bij kunstgeschiedenis of naar de tijdrit van de Tour de France bij Mont-Saint-Michel . 
En doorgaan met mijn nieuwe hobby Postcrossing !  Ook al zit ik nu met smart te wachten totdat mijn kaarten aankomen bij mijn ontvangers en ik dat heel moeilijk vind , wachten , vind ik het heel leuk .
Hoe blij gevoel het geeft als er een ansichtkaart uit weet ik veel waar vandaan tussen de gewone post ligt ! En ook het uitzoeken van een leuke kaart voor degene die jij weer blij mag maken ergens in de wereld .
Ik vind dat laatste eigenlijk wel een goed voornemen voor 2013 , mensen blij maken ! Daar word ik zelf ook blij van en zo sla ik 2 vliegen in 1 klap !