woensdag 25 september 2013

Kettingkaart .

Ik zag op het Nederlandse postcrossing forum een onderwerp staan met de titel :  kettingkaart , leuk en creatief . Het idee achter dit onderwerp is dat er 4 mensen in een groep zitten , je zelf een kaart uitkiest , die met een stift of tape in vieren deelt en die naar degene stuurt die de volgende is op de lijst . Diegene die hem ontvangt versierd het gedeelte waar het adres opgeschreven is en doet er ook weer een postzegel op en stuurt hem weer verder. Als dit dus in totaal 4 keer gebeurt is dan is de kaart weer versierd en wel weer bij jou terug ! 



Het resultaat van een hoop geknip en geplak ! 

dinsdag 24 september 2013

Op de prikslee met gewilde postzegel .

Ook via de just postcards round robin, maar wel een andere groep , kreeg ik weer een kaart uit de oude dames serie uit Finland . Nu zat er tot mijn grote vreugde wel een speciale postcrossing postzegel op ! In Finland hebben ze sinds 9 september 4 speciale zegels uitgebracht en die zijn erg populair onder de postcrossers wereldwijd ! 



Hij is leuk !

Architectuur uit de 19e eeuw .

Via de just postcards groep een mooie kaart gekregen van een gebouw wat een architect voor iemand had getekend . Nu weet ik niet of het gebouw ook daadwerkelijk gebouwd is . Het zou in Eagle Rock , New Jersey moeten staan . 



Volgens mij zijn dit op het moment de meest gangbare zegels in de Verenigde staten , want ik heb pas ook al een kaart ontvangen met dezelfde soort zegels !

Lisboa .

Nummer 56 via de officiële postcrosssing . Bij dit klooster ben ik ooit geweest en vond het erg mooi .
Nou was het wel begin jaren 90 dat ik daar op vakantie was . Misschien ooit nog een keer gaan ?
 

De kaart heeft een reis gemaakt van 1708 kilometer en deed daar 14 dagen over .  


Ik zie nu pas dat de 2 onderste zegels maar een waarde hebben van 0,01 cent !

donderdag 19 september 2013

Open boek .

Weer zomaar een kaartje van iemand via de postcrossing Holland facebook pagina . 
Deze serie vind ik zelf heel mooi , toevallig had ik pas een aantal kaarten uit die serie gekocht om naar andere boekenliefhebbers te kunnen sturen . En nu krijg ik er dus ook één !


Japanse zonsondergang .

Deze kaart ontving ik ook via de water roundrobin en deze komt uit Japan . 



En dan vraag ik mij af of die postzegel echt uit 1975 is en dat iemand hem dan zolang bewaard heeft of net als hier oude zegels heeft gekocht en die dan naar mij gaat sturen ! 
Ik voel me altijd een beetje speciaal als ik van die oude zegels krijg !


Beavers bend state park .

Nog een kaart via de water round robin en nu uit Oklahoma , USA . 



Ook de postzegels mogen er zijn . 
Vooral de linker met daarop Sylvia Plath vind ik mooi omdat Boudewijn Büch daar ooit een hele aflevering over gemaakt heeft . Een trieste dame die uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd .  

Beijing 2008 !

Van een dame uit China kreeg ik deze kaart via de just postcards round robin . Het is een afbeelding van het zwemstadion van de olympische spelen in Beijing . Omdat ik op mijn profiel heb staan dat ik de olympische spelen leuk vind .



En zoals gewoonlijk weer mooie postzegels uit China . 


Surfing San Diego !

Ik had al een keertje meegedaan aan de water round robin en had nog genoeg kaarten liggen met daarop iets van water dus heb ik me weer opgegeven om met een groep mee te doen . Uit Amerika ontving ik deze leuke kaart . 



Vooral de rechter postzegel vind ik leuk. 


Meerkat .

Ook wel bekend als stokstaartje ! Weer eentje voor de collectie . Deze kreeg ik van een dame uit Duitsland via de just postcards round robin . Haar favoriete dieren zijn dolfijnen en ringstaart maki's .


 
De postzegel zat ondersteboven , die heb ik maar even omgedraaid op de computer . 
Aan de stempels kun je het zien . 

Dames in het paars .

Weer een kaartje van de just postcards round robin uit Finland!



Abstracte kunst op de postzegel . 

55 !

Gelukkig kan ik aardig lezen in het Duits want deze kaart is in deze taal geschreven . De dame in kwestie houdt van wandelen met haar honden en reizen naar onder andere Nederland ! De kaart heeft 8 dagen gedaan over een reis van 240 kilometer .  Dit is mijn 55e officiële kaart via postcrossing . 


Baby George !

Bij de just postcards round robin zijn ook wel eens speciale groepen . Hier bieden leden kaarten aan die of een speciale postzegel hebben of een bepaald thema . Nu had degene die de groep regelt 8 kaarten gekocht van William en Kate met baby George en als je zo'n kaart wilde moest je snel reageren op het forum . Ik had al aan René gevraagd of hij zo'n kaart voor me wilde regelen als hij naar Engeland zou moeten , maar dat ging niet door . Dus toen deze kans voorbij kwam heb ik snel gereageerd en met geluk . Ik heb de "host" bedankt met ook een kaartje voor de gedane moeite en het leuke aanbod . 




Een mooie foto van the queen ! 
Alleen een beetje raar stempel voor de gelegenheid.......



Fins design .

Na een redelijk rustige periode ben ik weer actief geworden in de internationale just postcards round robin . Ik vind het een erg leuke groep en ontvang over het algemeen mooie kaarten en dito zegels . Mensen doen echt moeite om een geschikte kaart voor je uit te zoeken . Deze kaart komt uit Finland en lijkt wel beplakt met koper , het glimt mooi in het licht . 



De postzegel is al in herfstsfeer !


Zo maar !

 Nadat ik op 14 september naar een postcrossingmeeting was geweest werd ik uitgenodigd om op hun "geheime" facebook-pagina . Hier ontmoeten Nederlandse postcrossers elkaar en sturen elkaar ook kaartjes en delen hun avonturen in de postcross-wereld ! Zo ontving ik deze kaart van iemand , zo maar omdat ik lid was geworden van de pagina ! Daar word ik nou blij van !


maandag 16 september 2013

Priority Aerphost !

Via het officiële postcrossing circuit ontving ik deze kaart uit Ierland . Volgens de gegevens heeft de kaart 58 dagen gedaan over de reis van 885 kilometer . Het poststempel zegt iets anders.....





Pieter Konijn

Deze kaart ontving ik van iemand van de verrassings round robin die ook bij de postcrossing-meeting was in Middelburg afgelopen zaterdag ! Ik heb absoluut niet zitten kijken naar de adressen die iedereen op haar kaarten geschreven had . 


vrijdag 13 september 2013

London is the place to be !

Deze kaart ontving ik via het officiële circuit van postcrossing . Van een dame uit Engeland , die in de buurt van Londen woont . De website werk momenteel niet goed dus ik weet niet hoeveel kilometer deze kaart heeft afgelegd . Wel dat hij een reis van 2 dagen gemaakt heeft om hier te komen en dat is behoorlijk snel !


 

Deze postzegel is er in zoveel verschillende kleuren en waarde !

Xin chao !

 Xin chao , vertaald vanuit het Vietnamees naar het Nederlands : hallo ! Deze kaart ontving ik via de just postcards round robin . Mijn eerste kaart uit Vietnam . De kaart is gestuurd door een Engelse dame die een aantal jaar in Vietnam woont en ook al flink over de rest van de wereld heeft gereisd .


Dit is een Dong Ho schilderij , dit soort schilderijen zijn 
belangrijk in de Vietnamese cultuur . 


Een mooie postzegel en gestempeld in Saigon !


vrijdag 6 september 2013

Verrassing september III

Dit is een vouw-kaart , het rechtergedeelte (met het kopje) 
dekt het geschreven gedeelte van de kaart af . 


Verrassing september II

Een erg leuk kaartje met heel veel boeken er op ! 


Verrassing september I

Dit is een afbeelding van een Japanse kabuki-acteur genaamd Kawarasaki Gonjuro . 
Ik houd zelf wel van dit soort tekeningen/schilderijen ook door de voor mij onbegrijpelijk karakters . 


State map of Florida .

Via de justpostcards round robin ontving ik deze kaart van Florida van iemand die ook in die staat woont . Ik las op die kaart dat onze familie goed vertegenwoordigd is in sommige plaatsnamen. Zo is er een Marco island en een plaats die Mary Esther heet .



De twee langwerpige postzegels zijn gemaakt te ere van het Chinese nieuwjaar, die met het vuurwerk van het jaar van de slang (2013) en die met de mandarijnen van het jaar van het konijn (2011) . 

Lucky dip IV

Dit is een kaart uit Finland met daarop vrolijke angry birds ! 
Ik neem aan dat iedereen nu wel weet dat dit computerspel van Finse makelij is ?!?



Lucky dip III

Deze kaart komt , hoe kan het ook bijna anders , uit Australië . 


Lucky dip II

Deze kaart ontving ik van een Nederlandse dame . Het gerecht ziet er erg smakelijk uit . Kijkend naar het recept wordt het wel lekker stinken want er gaan 6 tenen knoflook in . 



Lucky dip I


Via de just postcards round robin zijn er soms ook groepen met de naam "lucky dip". De naam zegt het al een beetje , je grabbelt zonder te kijken in je kaarten en haalt er het aantal uit dat je moet versturen . 
Je kijkt dus niet naar het profiel van de persoon . Dit leek me wel eens leuk om te proberen . Inmiddels heb ik mijn 4 kaarten ontvangen en van mijn verstuurde kaarten zijn er tot nu toe 3 aangekomen . 


Deze komt uit Duitsland . 


Verrassing augustus IV


Deze danseres van Alfons Mucha is weer een mooie aanwinst voor mijn collectie . 



Verrassing augustus III


Zeker met mijn nieuwe hobby in mijn gedachte is dit een erg leuke en toepasselijke kaart . Sowieso vind ik de tekeningen/schilderijen van deze kunstenaar , waar ik zelf ook al meerdere kaarten van gekocht en verstuurd heb , mooi , grappig , vertederend en realistisch .

Verrassing augustus II


Deze kaart hoort bij een serie kaarten van Frans Hals die post NL heeft uitgebracht met bijpassende postzegels . Deze serie wordt aan klanten cadeau gedaan die postzegels via de verzamelaars website postzegels bestellen . 

Verrassing augustus I