zaterdag 18 mei 2013

Deur-god nummer 1 .

Ik kreeg van Cin uit Taiwan deze deur-god toegestuurd in het kader van de just postcards round robin . 
Op de kaart wordt uitgelegd dat deze goden de boze geesten buiten het huis moeten houden en dat ze altijd met zijn tweeën zijn en naar elkaar moeten kijken . Nu heb ik er maar één ontvangen maar de afzender heeft aangeboden om de andere ook op te sturen als ik dat zou willen . En natuurlijk wil ik dat wel . Ik heb een berichtje naar Cin gestuurd en hopelijk kan ik binnenkort de andere deur-god aan jullie laten zien .



Vooral de onderste postzegel vind ik erg leuk . 


Lezen in badpak .


Lezen kun je op allerlei manieren doen en dus ook in badpak ! Deze kaart ontving ik via de boeken round robin , lezende mensen of dieren . 



Een nieuwe ooievaar-postzegel uit Zwitserland . 

Net even anders .

 Via de verrassings round robin van mei ontving ik deze "Mucha" kaart . Eerst dacht ik dat ik deze kaart al een keer had ontvangen , maar toen ik goed keek zag ik dat in de balk onderaan een plaatje was afgebeeld wat bij de andere kaart leeg was . 


maandag 13 mei 2013

Lezen bij lamp-licht .

Deze kaart van een lezende dame kreeg ik via de boeken round robin uit Duitsland .



zondag 12 mei 2013

Just postcards !

De derde round robin waar ik al meerdere keren aan meegedaan heb is de just postcards groep . Deze groep wordt door een Engelsman bijgehouden en postcrossers van over de hele wereld doen hier aan mee . De mensen kijken erg goed naar je profiel en je verlanglijstje en verrassen me keer op keer weer met leuke kaarten en postzegels .


De sieraden zijn gemaakt van bierblikjes !


Naast 5 koninginnen ook de 2e Dr. Who postzegel . 

Verrassing !

De tweede round robin waar ik dus al vaker aan mee heb gedaan is de Nederlandse verrassings round robin . Elke maand kun je kiezen hoeveel kaartjes je wilt sturen (1 tot 7) en dat laat je dan via het forum weten aan de host . Aan het begin van de maan krijg je dan de adressen van degene waar jij de kaartjes naar toe moet sturen . Jij krijgt dan ook het aantal kaartjes wat je verstuurd hebt ook weer toegestuurd .
In totaal heb je de hele maand de tijd om de kaartjes te versturen , maar ik probeer altijd zo snel mogelijk de kaarten de deur uit te krijgen . Deze maand heb ik 4 kaarten verstuurd en tot op heden er al 2 terug gekregen .


Deze komt , hoe kan het ook anders , uit Schiedam !


Waar deze kleurrijke kaart vandaan komt weet ik niet , mar ik word er wel vrolijk van !

Penguin-boeken

Er zijn op dit moment 3 round robin groepen waar ik al meerdere malen aan meegedaan heb en waarbij ik ook vaak erg leuke kaarten van mag ontvangen . De just postcards groep, de Nederlandse verrassings round robin en de boeken round robin . Van deze laatste groep zijn er meerdere thema's .
Deze keer ging het om het versturen van boekomslagen . Wat mij opvalt is dat van de kaarten die ik heb mogen ontvangen het altijd boekomslagen zijn van het merk penguin . Nu weet ik dat er dozen te koop zijn met wel 100 verschillende boekomslagen van het merk penguin en waarschijnlijk hebben die mensen allemaal zo'n doos gekocht om die te versturen via deze round robin . Ik zelf verstuur kaarten van boekomslagen van zwarte beer boeken met illustraties van Dick Bruna , alleen zijn er daar geen 100 van en worden die ook niet in een doos verkocht !


Deze kaart kreeg ik van een dame uit Zwitserland , van haar heb ik al meerdere kaarten mogen ontvangen in deze round robin .



Deze kaart is vanuit Hong Kong mijn kant op gestuurd .