zondag 27 januari 2013

Buiten het reguliere circuit om!


Ik begeef me nu bijna 50 dagen in de wereld die postcrossing heet . In die tijd heb ik 20 kaarten verstuurd waarvan er 14 kaarten zijn geregistreerd . Heb ik er 12 ontvangen uit 11 landen .
Hebben de door mij verzonden kaarten (14) in totaal 36834 kilometer afgelegd . En de naar mij gestuurde kaarten (12) deden er 69852 kilometer over . Best wel een groot verschil , maar ik heb al 5 kaarten naar Duitsland verstuurd en dat tikt qua kilometers niet echt aan ! 

Op de website van postcrossing is er ook een forum waar postcrossers onderling contact met elkaar hebben . Daar zijn ook verschillende uitwisselingen van kaarten in kleine groepjes (round robins genoemd) . Soms met een thema en ook "gewone" kaarten . Ik heb me voor een aantal van die groepen opgegeven om zo weer nieuwe contacten te leggen en ook weer andere kaarten te krijgen . En hier weet je ook al van te voren van wie je een kaart krijgt . Doordat iedereen kan inschrijven en er niet echte deadlines zijn kan het wel even duren voordat je daadwerkelijk je lijst met adressen krijgt waar je je kaarten naartoe moet sturen ! 

Eén groepje is momenteel actief en ik heb de eerste kaart al binnen van de in totaal 3 kaarten die ik ga krijgen . Deze kaart is uit Engeland van Robert the Bruce , koning Robert I van Schotland bij het Stirling-kasteel . En er volgt nog een kaart uit Taiwan en één uit Rusland . 


Verder zijn er ook landen waar weinig mensen zijn die postcrossen en voor de gemiddelde postcrosser is het dus niet voor de hand liggend dat je daar kaarten van zal ontvangen . Er zijn mensen die aanbieden om een ieder die dat leuk vindt een kaart te sturen in ruil voor natuurlijk een ansichtkaart terug . 
Zo krijg ik van een Nederlandse dame die op Saint Martin (Franse deel Sint Maarten) woont een kaart en waarschijnlijk ook uit Nieuw Zeeland ! 
Van een dame uit Hong Kong waar ik al een kaart van gehad heb en een paar keer via de mail contact heb gehad krijg ik nu weer een kaart . Zij is fotografe en maakt echt geweldige foto's van het dagelijkse leven in Hong Kong. 
Neem eens een kijkje op haar blog : http://www.landofnocheese.com .
Van een aantal van die foto's heeft ze dus ook ansichtkaarten laten maken en ik krijg er nu dus 1 van haar ! Ik moest wel beloven dat ik reclame voor haar blog zou maken en dat heb ik dus zojuist ook gedaan !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten